LAR i Risvangen-Vorrevangen, Aarhus

Kloaksystemet i Risvangen/Vorrevangen er gammelt og slidt. Det skal renoveres. Området skal samtidigt tilpasses klimaforandringerne for at undgå oversvømmelser og forurening af badevandet ved Den Permanente.

I forbindelse med renoveringen leders regnvandet over i et nyt separat regnvandssystem, hvor det enten siver ned i jorden, opbevares  i bassiner og fordamper - eller ledes videre bort fra området. Området vil dermed både blive klimatilpasset og få renoveret det eksisterende kloaksystem.

Netop fordi området repræsenterer et bredt udsnit af forskellige boligtyper og veje, kan de  klimaløsninger, der udvikles her, bruges senere i andre dele af Aarhus Kommune, hvor der er tilsvarende klimaproblemer. Forsyningen ønsker derfor at få erfaringer med alternative former for klimatilpasning i Risvangen/Vorrevangen, som  senere kan bruge i andre byområder, hvor regnvand og spildevand skal skilles ad.

Læs mere om projektet her.

 
 
 
Udviklet af Teknologisk Institut for 19K