Forsinkelse af regnvand i Tommy Troelsens Park, Vejle

Klimaparken Tommy Troelsens Park udgør et delprojekt i det store ”Klimaprojekt Østbyen” i Vejle. Udover at fungere som grønt rekreativt område for byens borgere, fungerer parken som både innovativt aktivitetsområde med blandt andet bold-, multi- og rullebaner og som kloakteknisk anlæg med tre regnvandsbassiner. Dermed opmagasineres regnvandet ved fremtidige kraftige regnskyl i byens grønne arealer i det, der til daglig ligner en helt almindelig aktivitetspark.

Tommi Troelses Park, foto 1

I klimaparken synliggør man blandt andet hvilken vej vandet ledes til Vejle Fjord ved opstilling af hvide betonelementer, der skyder op blandt det grønne græs. LAR-løsninger som denne er på vej i mange kommuner, med samme behov for håndtering af store mængder regnvand. 

Tommi Troelses Park, foto 2

Der er lavet ændringer i terrænet, så LAR-løsningen i Tommy Troelsens Park, med de tre selvstændige bassiner, tilsammen kan tilbageholde 5.300 kubikmeter vand, dimensioneret til en 100 års regnhændelse.

Parkens navn blev fundet ved en navnekonkurrence udskrevet af Vejle Kommune og på baggrund af de mange forslag vedtog man at kalde klimaparken for Tommy Troelsens Park.

Tommi Troelses Park, foto 3

Læs mere her

 

 
 
Udviklet af Teknologisk Institut for 19K