Grønne vægge

Traditionel facadebeplantning med Hedera og Rådhusvin har været almindelig brugt i mange år, men grønne facader har med de senere års store fokus på bæredygtighed og CO2-neutralitet i byggeriet fået en renæssance.
​​​​​​​Byerne mangler ofte grønne områder, dér hvor pladsen er sparsom. Med BGreen-it grønne vægge kan man udnytte den allerede eksisterende plads der findes i bymiljøerne. Grønne vægge skaber liv og har desuden støjabsorberende egenskaber, og er en smuk og praktisk løsning, der er et skridt på vejen til et sundere, grønnere og mere inspirerende bymiljø.

Green-it Living Wall har et unikt revolutionerende vandingssystem, hvor vandfordelingen udelukkende fungerer via gravitation. Når vandreservoiret i de øverste plantemoduler er fyldt op, fordeler vandet sig fra række til række, indtil det når bunden. Det er muligt at tilslutte tagnedløbet direkte på øverste række og på den måde udnytte regnvandet optimalt. Der er plads til 45 ltr. vand pr. m2, hvilket betyder, at den grønne væg kan tåle at være uden vandtilførsel i mindst 14 dage.

Planterne og substratjorden vil således altid være præcis lige så våde, som hvis de voksede i terræn, og dermed følge deres naturlige cyklus. Herved opstår der ikke barrodsfrost, og planterne klarer sig fint gennem vinteren

  1. Aarhus, Aarhus Katedral skole, Mejlgade 8, 8000 Aarhus C
  2. Aarhus, Mejlgade, Lab, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C
  3. Aarhus, Rådmand Liisbergsgade, 8000 Aarhus C
  4. Svendborg, Tolbodgade DSB, 5700 Svendborg C
  5. Ruds Vedby, Rudsgade 13, 4291 Ruds Vedby (Privat)
  6. København, Nyelandsvej 10, 4 sal, 2000 Frederiksberg (Privat)
  7. Gladsaxe, Nøddehegnet, Tobaksvejen 23, 2860 Gladsaxe  
  8. Odense, Byggros A/S, Egegårdsvej 5, 5260 Odense.

  Læs mere her: http://www.byggros.com/da/groenne-vaegge

Nøddehegnet, Gladsaxe 1   Nøddehegnet, Gladsaxe 2

Rådmand Liisbergsgade, Århus

Århus Katedralskole   Århus Katedralskole 1

Svendborg   Svendborg 1

Mejlgade, Aarhus   Mejlgade, Aarhus 1

 
 
Udviklet af Teknologisk Institut for 19K