Dimensionering af LAR-anlæg

Dimensionering og udførelse
Rørcenter-anvisning 016 - Anvisning for håndtering af regnvand på egen grund er et nyt fælles grundlag for dimensionering og udførelse af anlæg til nedsivning af regnvand på egen grund. Anvisningen kan læses her: DownloadRørcenter-anvisning 016. Anvisning for håndtering af regnvand på egen grund, maj 2012 (23 MB)

Til anvisningen hører 2 bilag, der beskriver, dels hvordan en nedsivningstest skal laves, dels beskriver beplantning i regnbede. Læs om nedsivningstesten her: DownloadRørcenter-anvisning 016. Bilag 1, Simpel nedsivningstest i private haver (2,1 MB)  Læs om beplantning af regnbede her: DownloadRørcenter-anvisning 016. Bilag 2, Beplantning i regnbede (3,3 MB)

Spildevandskomiteen har udarbejdet et regneark med tilhørende notat for dimensionering af LAR anlæg.
Regnearket bruger en statistisk regnrække som beregningsgrundlag, og ikke en virkelig regnserie. Regnearket er senest opdateret i 2023, med de nye regnrækker.

Programmet er baseret på Spildevandskomiteens regneark udarbejdet på baggrund af Skrift 30 og Skrift 32.
De anlæg, der kan dimensioneres ved hjælp af regnearket, er faskine, regnbed, grøft og permeabel belægning.

Nyeste regneark og vejledning kan ses her: DownloadSpildevandskomiteens LAR-regneark v2023 låst (97 KB)

NB! Har du problemer med at åbne regnearket, så følg denne guide: DownloadGuide til åbning af macrolukket regneark (320 KB)

Der er udformet et regneark, hvori synketest kan indtastes direkte. Udgaven kan findes her: DownloadTI_Spildevandskomiteens LAR-regneark v2024_opdateret_maj (102 KB)

Vær desuden opmærksom på, at din computer skal være sat til at køre makroer, og at du skal gemme regnearket på din egen computer (fx på skrivebordet) og køre det derfra.

Relaterede links

 
 
 
Udviklet af Teknologisk Institut for 19K